5 huis verkoop tips voordat de herfst begint

Het is weer bijna zover. Hoewel er deze zomer al eens gesproken werd over de langste ‘herfst vakantie’ ooit voor kinderen is het nu bijna echt herfst. Daarom 5 waardevolle tips die u nu nog kunt toepassen voordat de herfst en winter echt invalt. Want nu is het moment om nog prachtige foto’s te maken van uw tuin en rondom uw woning.

1. Verwijder alle ‘rommel’ in en rond huis
Ga naar buiten en bekijk uw huis alsof u het voor het eerst ziet. Belangrijk is de eerste indruk. Wat kan beter? Kopers zien de buitenkant van uw woning voor het eerst en als deze een onverzorgde indruk maakt, ‘zal de rest van de woning ook wel onverzorgd zijn’.

2. Tijdstip van het maken van de juiste foto’s
Het licht van buiten is het mooiste en zachtste twee uur voor het ondergaan van de zon en twee uur na het opkomen van de zon. Deze lichtwarmte ziet u terug op uw foto’s.

3. Maak foto’s van de omgeving
Wanneer u foto’s maakt van de omgeving kunnen potentiele kopers een goed beeld krijgen hoe de omgeving eruit ziet als het weer mooier wordt. Daarnaast kunt u deze foto’s ook bij de online presentatie van uw woning gebruiken. Dit maakt het beeld vollediger en kunnen mensen zich beter verplaatsen niet alleen in de woning maar ook in de omgeving. Omgeving is namelijk erg bepalend of mensen ergens willen wonen of niet. Hou ook hier weer de doelgroep in uw achterhoofd.

4. Tegels, groen en hoekjes
Verwijder alle spinrag en groene alg, dit maakt een zeer onverzorgde indruk. Haal het onkruid tussen de beplanting en bestrating vandaan. Betreft het een ouder huis, dan is gevelreiniging een aanrader.
Zorg ervoor dat de ramen gewassen zijn, zeker op de begane grond. Creëer sfeer in de tuin: bloeiende planten in bakken doen het erg goed. Bovendien kunt u deze altijd meenemen naar uw nieuwe woning

5. Laat het groen en blauw zien!
De kleuren groen en blauw bepalen of mensen klikken op uw huis. Bekijk eens de onderstaande 4 huizen in de zoekresultaten van Funda. Welk huis denkt u dat de meeste bezichtigingen krijgt?

Resultaten van Funda woninge

Het antwoord? Het eerste huis! De mooie blauwe lucht zorgt voor een frisse blik en het groen erom heen maakt het natuurlijk en zorgt voor rust. Het huis zelf oogt statig en groot. Bij de andere foto’s is er een witte lucht, dit valt een stuk minder op en oogt veel minder aantrekkelijk. De derde foto is aardig maar niet fantastisch en hangt af van de doelgroep. De laatste foto lijkt wel gemaakt met een groothoeklens en geeft totaal geen beeld van de woning. Mensen willen eerst een totaal indruk voordat ze verder klikken. Dit kost dus kijkers. Daarom: laat het groen en blauw zien!

Voer deze tips uit voordat we echt de herfst en winter in gaan. De foto’s zijn het meest onderschatte onderdeel als het gaat om het verkopen van het huis. Hou ook rekening met de doelgroep! Voordat het weer groen ziet en een strak blauwe lucht hebben is al weer mei 2012! Huur eventueel een goede fotograaf in en/of laat de foto’s bewerken door een professional.

Meer tips over hoe u uw woning op z’n best presenteert vind u hier: tips huis verkopen

Leave a Reply