Handig verhuisberichten sturen

Gastblog van PostNL over het versturen van verhuisberichten. Wanneer je jouw huisverkocht hebt is natuurlijk belangrijk om iedereen dat te laten weten!

Eén van de belangrijkste dingen die je moet regelen wanneer je gaat verhuizen, is ervoor zorgen dat mensen, instanties en andere bedrijven of instellingen op de hoogte zijn van je adreswijziging. Je kunt natuurlijk naar ieder adres zelf een verhuisbericht sturen , maar hier gaat veel tijd in zitten. Een efficiënte manier om verhuiskaarten te versturen is om de verhuiskaartenservice van Post.nl in te schakelen.

Bedrijven en instanties
Tegenwoordig  kunnen bedrijven en instanties heel makkelijk op de hoogte gebracht worden van een verhuizing door middel van de verhuisservice. Hiermee worden alle belangrijke bedrijven gratis geïnformeerd over de verhuizing, niet alleen wanneer je binnen de Nederlandse grenzen blijft maar ook bij een verhuizing naar het buitenland. Hoe dit in zijn werk gaat? Je selecteert zelf de bedrijven waar je een relatie mee hebt of informatie van wenst te ontvangen. Houd er rekening mee dat deze bedrijven tijd nodig hebben om hun adressenbestand bij te werken, dus het is verstandig om hier tijdig mee te beginnen. Over het algemeen wordt er aangeraden om dit één maand voor de verhuizing aan te geven en gedurende zes maanden door te laten sturen. Post die in deze tussenperiode of later nog gericht is aan je oude adres kan dan doorgezonden worden naar het nieuwe adres.

Vrienden, familie en kennissen
Naar vrienden, familie en andere bekenden is het natuurlijk leuker om een verhuisbericht met een persoonlijk tintje te sturen. De verhuiskaartenservice kan hierbij van pas komen, want je bespaart tijd en geld. Geen gedoe meer met losse standaard verhuiskaarten kopen, maar een verhuiskaart met bijvoorbeeld een foto van het nieuwe huis  en een persoonlijke boodschap op de achterkant. In slechts vier stappen heb je een origineel verhuisbericht voor alle bekenden gemaakt en verzonden:  Je selecteert een afbeelding naar keuze, schrijft een persoonlijke boodschap,  adresseert de kaart met één of meerdere adressen en kiest een verzenddatum. Hierbij kun je ook nog kiezen of je de kaarten direct bij je familie, kennissen en vrienden wilt laten bezorgen, of dat je de verhuiskaarten als set op je huisadres ontvangt. Je moet dan nog wel zelf de kaarten frankeren en de adressen schrijven. Het is zelfs zo dat als je de kaarten voor 18.00 uur online maakt, de postbode ze al de volgende dag bezorgt, dus mocht je het kaarten sturen uitgesteld hebben dan is er alsnog niets aan de hand.

Meer over het versturen van verhuiskaarten kun je hier vinden.

Leave a Reply