“Het verlies van vandaag is de winst van morgen”

2012 ziet er niet goed uit voor huizenbezitters. Volgens de Vereniging Eigen Huis zal de waarde van de woningen gemiddeld landelijk 3,4% dalen. Dit is op basis van onderzoek in 114 gemeenten. Naar verwachting zal het percentage hoger uitvallen. Er wordt ook gesproken over 7 tot 10%!

Daarnaast zal de belasting (ozb) op koophuizen in de meeste gemeentes gaan stijgen. Dit betekent hogere lasten voor woningbezitters en nog meer afwachtende kopers.

Het zal komend jaar nog moeilijker worden om de woning te verkopen. Ook zullen er een hoop nieuwe huizen bijkomen op de woningmarkt door de verwachte stijgende werkloosheid van 141.000 mensen naar over de half miljoen!

“Verlies van vandaag is de winst van morgen”
Kortom; wanneer je vandaag bijvoorbeeld 200.000 euro kunt krijgen voor je woning is dat morgen 193.200 euro (uitgaande van 3,4% daling). Terwijl je gisteren nog 210.000 euro kon krijgen voor je woning. Dit betekent dat het verlies van vandaag (omdat je huis gisteren nog meer waard was) de winst van morgen is.

Mensen denken nu dus wel twee keer na voordat ze overgaan tot aankoop van een woning. Kopers zijn kritischer geworden, hebben minder te besteden voor bijvoorbeeld verbouw en stellen veel meer eisen aan de nieuwe woning. Het wordt dus nog belangrijker om hard te werken aan ‘vermarketing‘ van uw woning!

Leave a Reply