Leuk hoor die 2% regel, maar je hebt er niets aan…

Begin juli is de overdrachtsbelasting van 6% naar 2% gegaan. Die tijdelijke regeling van 2% overdrachtsbelasting heeft geen enkele zin. Het zal de huidige huizenmarkt niet corrigeren. En ik zal je uitleggen waarom ik denk dat het niet zinvol is:

  1. elke huizen bezitter die nog niet van plan was om de woning te verkopen wordt nu ook geactiveerd. Dit heeft tot als gevolg dat er meer mensen hun huis op de toch al overvolle woningmarkt aanbieden. De concurrentie wordt hierdoor alleen maar groter.
  2. de mensen die een huis willen kopen verwachten dat er nog meer onderhandeld kan worden over de prijs, jij hebt namelijk ook dat voordeel bij een nieuw huis
  3. door de bezuinigingen en een nieuwe verlaging van de rentelastpercentages zal er ook minder geleend kunnen worden door de kopers
  4. de verlaging van de overdrachtsbelasting zorgt er niet voor dat hiermee markt is gecorrigeerd.

Kort optimisme
Na de invoering van de regeling zag ik een kort optimisme maar al binnen enkele weken stond iedereen weer met de beide benen op de aarde. Bovendien, verwacht ik een extra dip wanneer de regeling afloopt en we weer 6% moeten betalen.

Wat zijn jou ervaringen tot zover? Ben je tevreden over die regeling of gaat deze nog niet ver genoeg? Laat hieronder je reactie achter.

One thought on “Leuk hoor die 2% regel, maar je hebt er niets aan…

  1. Mijn huis staat al meer dan 5 maanden te koop. Ook ik dacht eerst heel optimistisch zoals ik ben dat mijn huis nu wel verkocht zou worden met die verlaging. Ik kreeg inderdaad meer kijkers maar het leverde alleen maar nog lagere biedingen op. En, dat was nog het ergste, er kwamen nog 2woningen te koop in de wijk. Ik hoop dat de overheid stopt met dergelijke maatregelen.

Leave a Reply